۱۹ فروردین ۱۳۹۹، ۱۲:۲۶

ترس از کرونا در کردستان ادامه دارد؛

افزایش تردد خودرویی در کردستان/ورودی‌های استان کنترل نمی‌شود

افزایش تردد خودرویی در کردستان/ورودی‌های استان کنترل نمی‌شود

سنندج – بعد از پایان تعطیلات نوروز با وجود ادامه طرح فاصله‌گذاری اجتماعی، چند روزی است که میزان تردد وسایل نقلیه در جاده‌های برون‌شهری و درون‌شهری استان کردستان با افزایش مواجه شده است.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: از روزهای پایانی اسفند ماه و با توجه به گسترش روزافزون شیوع ویروس کرونا، طرح‌ها و اقدامات مختلفی در راستای منع تردد و رفت و آمد مردم در مناطق مختلف در کشور اعمال شد.

اوج محدودیت‌های تردد وسایل نقلیه را باید در روزهای منتهی به ۱۳ فروردین ماه جستجو کرد، تا جایی که نه تنها از عبور و مرور وسایل نقلیه در جاده‌های برون شهری جلوگیری می‌شد که محدودیت‌های مختلفی نیز برای ترددها در جاده‌های درون‌شهری هم وضع شد.

استان کردستان نیز همراه و هم‌زمان با دیگر نقاط کشور، اقدامات مختلفی را در راستای مقابله با گسترش ویروس کرونا در دستور کار قرار داد و هر چند که شماری از این اقدامات خیلی دیر اجرایی شد ولی در بعضی از شرایط فعالیت‌ها و محدودیت‌های خوبی وضع شد که متأسفانه با گذشت زمان شماری از این تصمیمات فراموش شده و امروز کسی آنها را جدی نمی‌گیرد.

با ابلاغ طرح فاصله گذاری اجتماعی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا در کشور، در استان کردستان جلسات و نشست‌های مختلفی برای اجرا و نظارت مناسب این طرح برگزار شده ولی متأسفانه وقتی که وارد عمل می‌شد دیگر خبری از اجرایی کردن این طرح‌ها در میان نبود.

عمر کوتاه طرح غیرکارشناسی تردد خودرو در سنندج

ستاد مقابله با کرونای استان کردستان در یک اقدام غیرکارشناسی و به دور از تدبیر در روز ۲۶ اسفند ماه و در حالی که همچنان ادارات و سازمان‌های دولتی در سطح استان فعال بودند، طرح زوج و فرد تردد خودرو را اعلام کرد.

اجرایی کردن این طرح غیرکارشناسی از سوی مسئولان استان با انتقادات جدی از سوی مردم و رسانه‌ها مواجه شد و هر چند که عمر آن چند روز بیشتر طول نکشید ولی در این میان شمار زیادی خودرو جریمه شده و مردم نیز به شدت متضرر شدند.

بعد از اجرای ناموفق این طرح، متأسفانه طرح‌ها و اقدامات احساسی از سوی ستاد مقابله با کرونای استان کردستان ادامه پیدا کرد که از آن جمله می‌توان به محدودیت‌های تردد در کمربندی آبیدر در سنندج اشاره کرد که این طرح هم برای حدود ۲ روز اجرا شد و پس از آن بخشی از طرح رها شده و بخشی دیگر از آن همچنان در حال اجرا است.

داستان ایجاد محدودیت‌های تردد در ورودی‌های استان کردستان و حتی ورودی شهرهای این استان نیز در نوع خود یک اقدام جالب توجه بود که البته این تصمیم هم بیشتر روی کاغذ آمد و در میدان عمل خبری از اجرای آن نبود.

کنترل ورودی شهرهای کردستان فقط در حرف

کنترل ورودی‌های شهرهای استان کردستان به ویژه در روزهای منتهی به ۱۳ فروردین ماه در حالی بارها از سوی مسئولان استانی و حتی شهرستانی مورد تاکید قرار می‌گرفت که متأسفانه مدت زمان اجرای آن فقط به زمان بازدید مسئولان از ورودی‌های شهرها محدود می‌شد.

در دیگر ساعات روز یا خبری از کنترل ورودی‌های استان کردستان نبود و یا اگر هم کنترل و محدودیتی بود بیشتر بر اساس سلیقه افراد حاضر در این ورودی‌ها اجرایی و عملیاتی می‌شد.

اما در کنار تمامی این داستان‌ها از روز شنبه ۱۶ فروردین ماه داستان ترددها در جاده‌های برون شهری و درون شهری در سراسر استان به ویژه شهرستان سنندج رنگ عوض کرد و ماجرا به کلی تغییر یافت.

وضعیت ترددها به ویژه در شهر سنندج و در ساعت‌های بعد از ظهر به گونه‌ای است انگار با پایان تعطیلات، ویروس کرونا هم پایان یافته و به همین دلیل از روز شنبه بار دیگر ترافیک به شهر سنندج بازگشت و نه تنها هسته‌های مرکزی شهر که حتی خیابان‌های مناطق حاشیه نیز مملو از خودورهای شخصی شده است.

داستان تردد خودرو تنها مربوط به شهر سنندج نیست و متأسفانه این داستان در سایر شهرهای استان کردستان هم وجود دارد و متأسفانه نکته تلخ‌تر ماجرا اینجا است که شماری از مردم بار دیگر در جمع‌های چند نفره با توقف در کمربندی آبیدر بساط چای و غذا خوردن را پهن کرده‌اند.

داستان فقط به همین جا ختم نمی‌شود؛ در یکی دو روز اخیر تردد مردم در خیابان انقلاب شهر سنندج و پهن کردن بساط دستفروشی هم در اوج خود قرار داشته و در طول روز شمار زیادی از مردم از این خیابان عبور کرده و تجمع‌های مختلفی شکل می‌گیرد.

در کنار این مهم از گوشه و کنار مناطق مختلف استان خبرهای در خصوص برگزاری مراسم‌های ختم درگذشتگان به گوش می‌رسد که به عنوان نمونه روز دوشنبه در منطقه ۱۷ شهریور شهر سنندج مراسم ختمی برگزار شده و در این مراسم شاید صدها نفر از مردم در منزل فرد متوفی حضور پیدا کرده بودند.

طرح پیشگیرانه فاصله گذاری اجتماعی هوشمند با جدیت اجرا می‌شود

در کنار این مهم معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان هم ضمن تاکید بر اجرای کامل مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در استان، گفت: طرح فاصله گذاری اجتماعی با تبدیل شدن به طرح فاصله گذاری هوشمند با جدیت اجرا می‌شود.

حسین خوش اقبال اظهار کرد: با استناد به تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا و لزوم اجرای دقیق اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با این بیماری، باید مردم همچنان به توصیه‌های بهداشتی توجه کرده و از ترددهای غیرضروری در داخل شهرهای استان خودداری کنند.

وی افزود: در این رابطه تردد خودرو بین استان‌ها تا ۳۰ فروردین ماه جاری ممنوع خواهد بود و با هرگونه تخلف با قاطعیت برخورد می‌شود.

خوش اقبال بیان کرد: در چارچوب طرح فاصله گذاری هوشمند، کسب و کارهای متوسط و کم ریسک در استان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از ۲۳ فروردین ماه می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند.

رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی استانی ستاد مدیریت بیماری کرونا ادامه داد: در راستای طرح مذکور کسب و کارهای سنگین همچنان تا ۳۰ فروردین تعطیل ادارات دولتی استان نیز از ۲۳ فروردین با دو سوم نیروها به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

وی در بخشی دیگر از سخنانش به نحوه زمان آغاز فعالیت اداری در استان نیز گفت: ساعت کار اداری از ۲۳ فروردین و از ساعت ۷ صبح الی ۱۴ خواهد بود.

خوش اقبال تاکید کرد: فعالیت آموزشی در مقطع کارشناسی و مدارس استان نیز تا ۳۰ فروردین تعطیل است و اماکن مقدسه همانند گذشته فعلاً تا ۳۰ فروردین تعطیل خواهند بود.

رنگ خطر ورود کرونا به روستاهای کردستان به صدا درآمد / ‏هشدارهای‬ مسئولان بیشتر شبیه ژست رسانه‌ای است!

خط نشان‌های مسئولان و مدیران استان کردستان انگار به جای عملیاتی شدن، بیشتر جنبه رسانه‌ای و خبری دارد و متأسفانه وضعیت نه تنها در مناطق شهری که در مناطق روستایی به مراتب خطرناک‌تر است و با توجه به خیل بازگشت مردم به کارهای کشاورزی در روستاها، انگار باید منتظر روزهای بدی برای کردستان بود.

داستان مناطق روستایی کردستان وقتی نگران کننده‌تر می‌شود که چند روز قبل در روستای آویهنگ از توابع شهرستان سنندج و به دنبال فوت فردی مبتلا به کرونا مشخص شد که شمار زیادی از مردم روستا قبل از بستری شدن نامبرده از وی عیادت کرده اند.

خبرهای مختلف در خصوص ورود کرونا به روستاهای کردستان نیز در طول روز منتشر می‌شود و این روند زنگ هشدارهای جدی را برای این استان به صدا درآورده و به همین دلیل انتظار می‌رود که مسئولان به جای پشت میز نشستن و حرف‌های خوب زدن و خط و نشان کشیدن، بیشتر وارد میدان عمل مقابله با کرونا شوند.

بی‌تفاوتی‌ها در خصوص اعمال دقیق قوانین و مقررات در راستای مقابله با کرونا در استان کردستان در حالی ادامه دارد که جامعه بهداشت و درمان این استان به صورت شبانه روزی در صف مقدم مقابله با این بیماری قرار داشته و خسارت‌های مختلفی را نیز متحمل شده است.

محمد یاراحمدی، جوان شاغل در بیمارستان شهر سقز به دلیل روزها خدمت به بیماران کرونا بامداد دوشنبه بالاخره تسلیم و اولین شهید مدافع سلامت استان کردستان شد و البته هستند شماری دیگر از کادر بهداشت و درمان استان که امروز به دلیل بی تفاوت‌های شماری از شهروندان و نبود مدیریت مناسب بر روی تخت‌های بیمارستانی با بیماری کرونا مبارزه می‌کنند.

کد خبر 4894294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha